Schimba Limba

English versionVersion Francaise Versiunea Romana

20 ianuarie 2009

EARTHLINGS - TERRIENII (Subtitrat in franceza)

ATTENTIE ! Acest documentar nu este recomandat persoanelor sub 16 ani. Cei cu suflete sensibile sa se abtina. Acest film documentar american revela locul oamenilor in natura si actiunile lor negative asupra lumii animale. La fel de puternic ca si documentarul lui Al Gore "Un adevar care deranjeaza". Trebuie sa-l vedeti pina la final ! A avut un enorm succes in SUA, a cistigat numeroase premii si a fost nominalizat chiar si pentru Oscar. Naratorul este celebrul actor Joaquin Phoenix (Gladiator) si muzica este compusa de Moby. Este vorba in special despre industrie si de responsabilitatea ei in cruzimea fata de animale (atentie: anumite pasaje sint foarte dure), ca de exemplu modul abominabil cu care japonezii executa delfinii pentru a vinde mai apoi carnea lor ca si delicatese culinare de...balena, ocolind astfel legea. Pentru mai multe informatii despre film mergeti pe site-ul filmului AICI.

Synopsis : utilizind camere ascunse si imagini care n-au mai fost difuzate vreodata, EARTHLINGS este o cronica a precticilor celei mai mari industrii actuale, a carei profituri depind - intr-un fel sau altul - de exploatarea animala.

Nota : Este unul dintre cele mai bune documentare pe care le-am vazut in ultimul timp prin calitatea imaginii si a mesajului ei, prin muzica de o pertinenta dureroasa (a lui Moby) si prin profunzimea temei abordate.



Niciun comentariu: