Schimba Limba

English versionVersion Francaise Versiunea Romana

19 august 2008

Televizoarele Mitsubishi LaserVue gata de lansarea din toamna

Mitsubishi a surprins pe toata lumea atunci cand a prezentat pentru prima oara televizorul LaserVue, in ianuarie in cadrul showului CES. Si de ce nu am fi surprinsi placut de acest HDTV cu imagini de o culoare atat de vie si claritate deosebita?
Nu cunoastem pretul acestui model deocamdata, dar stim ca el va fi disponibil incepand cu toamna lui 2008. Vor exista 2 variante de Mitsubishi LaserVue, una de 73 de inchi, iar cealalta cu diagonala de 65 inchi si ambele cu suport 1080p. Putem aproxima ca acest televizor va costa cam cat display-urile LCD si cele cu plasma (performante) adica peste 5000 de dolari.

Motivul pentru care aceste televizoare Mitsubishi sunt speciale? Ele folosesc un proiector bazat pe laser in interiorul aparatului, tehnologia fiind mult mai performanta decat cea DLP
Dacă aţi urmărit minunăţiile tehnologice prezentate la începutul anului la CES 2008, poate vă aduceţi aminte de televizorul cu laser propus de Mitsubishi. Acolo a fost prezentat un prototip funcţional cu diagonala de 65” şi rezoluţie full HD care avea la bază sistemul de proiecţie din spate. Un chip DLP special reflecta o cantitate precisă de lumină produsă de cele trei lasere (albastru, verde şi roşu) pentru a compune imaginea pe ecran. În acel moment au fost aduse mai multe critici proiectului, cum ar fi cele legate de pericolul pe care îl reprezintă laserul pentru ochi şi costul ridicat de producţie.
CES 2008 este evenimentul ales de Mitsubishi pentru a prezenta un prototip funcţional al unui Laser TV. Cu o diagonală de 65” şi rezoluţie full HD, acest Laser TV ar trebui să fie televizorul care să reproducă 98% din culorile recunoscut de ochiul uman. Demonstraţia de la CES a fost destul de limitată, dispozitivul nefiind pus alături de televizoare convenţionale pentru comparaţie. De asemenea, preţul şi disponibilitatea pe piaţă nu au fost specificate.
Laser TV-ul are la bază sistemul de proiecţie din spate binecunoscut, dar sursa de lumină convenţională şi chip-ul DLP sunt înlocuite cu trei raze laser şi un chip DLP special. Avantajele aceste tehnologii sunt, pe lângă o calitate a imaginii mai bună, consumul redus de energie şi un spaţiu de proiecţie mai mic decât în cazul televizoarelor cu retroproiecţie standard. Gurile rele vorbesc însă despre pericolul pe care îl reprezintă raza laser pentru ochiul uman şi de costuri de producţie multe prea mari.

Acest Laser TV de la Mitsubishi nu este primul dispozitiv de acest fel construit. La sfârşitul anului trecut, compania SYCO din China a prezentat un prototip cu diagonala de 120”. Conform unor standarde de producţie adâncimea unui Laser TV cu diagonala de 62” ar trebui să fie de aproximativ 25 cm, iar greutatea mai scăzută chiar decât un LCD TV. Detalii şi imagini despre prezentarea Mitsubishi puteţi găsi pe site-ul Endgadget.com.

Niciun comentariu: