Schimba Limba

English versionVersion Francaise Versiunea Romana

16 septembrie 2008

Ce se intampla in momentul mortii?

Ce se intampla in momentul mortii?Cele mai multe experiente ale persoanelor care si-au revenit din
moarte cerebrala mentioneaza aceleasi senzatii si imagini: aparitia
unei lumini albe si o reactivare a memoriei latente a celui in cauza.
Medicii europeni si cei americani sunt hotarati sa afle ce anume se intampla
in timpul acestor momente la granita dintre viata si moarte, se arata in
publicatia online FoxNews.



Contrar credintelor populare, moartea nu este un moment specific. Ea este un proces care incepe in momentul in care inima nu mai pompeaza sange, continua cu incetarea activitatii plamanilor si se incheie cu lipsa de reactie a creierului”, sustine Sam Parnia, profesor in cadrul Universitatii din Southampton.Exista insa destul semne de intrebare in ecuatia medicala care defineste momentul mortii. „In timpul unui atac de cord, toate cele trei semne sunt prezente. Si cu toate acestea, dupa cateva secunde sau chiar mai mult de o ora, metodele de resuscitare pot intoarce procesul mortii, considerat ireversibil, de altfel. Ceea ce oamenii experimenteaza in astfel de momente arunca o lumina noua asupra modului in care moarte trebuie perceputa”, declara acelasi Sam Parnia.Aproape 20% dintre persoanele care au experimentat cele trei faze ale instalarii procesului mortii sustin ca au ramas constiente tot timpul, ca au fost inconjurate de o lumina alba si ca au experimentat senzatii de plutire in afara propriului corp. Medicii sustin ca astfel de simptome se datoreaza opririi functiilor creierului, ultimul proces dintre cele trei premergatoare mortii propriu-zise, dar ca este nevoie de dovezi puternice in dovedire acestui fapt. Lansarea studiul international al medicilor americani si europeni, AWARE, a fost anuntata pentru luna septembrie a acestui an, urmand ca oamenii de stiinta sa anunte in cadrul unor conferinte de presa orice noua descoperire in domeniu.


Sursa:FoxNews


Secretul nemuririi, la un pas de a fi descoperit


Secretul nemuririi, la un pas de a fi descoperit...


Inevitabilitatea imbatranirii si mortii a fascinat omenirea timp de mii de ani, in vreme ce imortalitatea era un deziderat imposibil de atins in trecut.



In zilele noastre, saltul ametitor al stiintei si medicinei ii indreptateste pe oamenii de stiinta sa creada ca se afla mai aproape ca niciodata de descifrarea unuia dintre cele mai mari mistere ale omenirii. Multi cercetatori lucreaza la mecanisme care pot determina durata vietii in asa-numitele “organisme model”, cum ar fi viermi, muste sau soareci, dar exista indoieli asupra posibilitatii ca acest model sa functioneze si in cazul oamenilor sau al prelungirii duratei vietii cu ajutorul medicamentelor, geneticii sau dietei.“Nu putem sti, in acest stadiu al cunostintelor, daca un elixir al unei vieti indelungate ar fi posibil”, declara profesorul Jan Vijg de la Colegiul de Medicina Albert Einstein.Oamenii de stiinta nu se indoiesc de faptul ca in decadele urmatoare speranta de viata va creste, insa afirma ca nu exista un motiv stiintific pentru care imbatranirea nu ar putea fi prevenita, odata cu dorinta de a evita si bolile care vin odata cu varsta inaintata.Insa se pune si intrebarea daca cunoasterea umana a ajuns in stadiul in care intarzierea imbatranirii si a mortii, pentru mai mult timp sau chiar pe termen nelimitat, este intr-adevar o idee fezabila. Doar o mai buna intelegere a mecanismului de baza care cauzeaza imbatranirea, relationata cu bolile, va permite dezvoltarea unor strategii integrate pentru a creste in mod satisfacator durata si calitatea vietii.



Sursa: Telegraph

Secretul tineretii creste in gradina

Secretul tineretii creste in gradina

Desi il cautam in farmacii sau in centre de infrumusetare, secretul tineretii se afla mai aproape decat ne-am fi putut imagina: chiar in gradina noastra. Busuoicul este o planta, care pe langa simbolistica sa religioasa, este des utilizata in bucatariile occidentale.

Noile studii ii confera o noua utilitate: cea terapeutica, deoarece se pare busuoicul este un aliat credincios in lupta cu timpul, intarziind aparitia efectelor imbatranirii.Proprietatile sale curative sunt cunoscute de mult timp medicinei asiatice, fiind des folosit sub forma de extract concentrat in medicina ayurvedica. Pe langa proprietatile de intinerire, consumat proaspat sau prelucrat farmaceutic, busuiocul ne poate mentine intr-o buna forma, atat fizica, cat si mentala. Chiar din primele studii efectuate asupra plantei, farmacistii au observat ca aceasta este activa in eliminarea radicalilor liberi, molecule daunatoare care ataca organe vitale, precum inima, ficatul si creierul.

Sursa: Daily Mail

Niciun comentariu: