Schimba Limba

English versionVersion Francaise Versiunea Romana

04 septembrie 2008

Google a lansat un nou browser Web, denumit Google Chrome

Marţi, Google a lansat un nou browser web, gratuit, purtând numele Google Chrome. În cursul serii, utilizatorii din România au putut descărca versiunea beta destinată sistemelor de operare Windows de la adresa http://www.google.com/chrome . Pentru utilizatorii români, Google a oferit de la bun început o versiune localizată, atât browserul cât şi paginile care descriau facilităţile lui fiind în limba română.
Pe pagina principală, Google Chrome este prezentat drept „un browser proiectat pentru a face Internetul mai rapid, mai uşor şi mai sigur. Are un design minimal, care vă oferă un mod de utilizare foarte uşor.” Încă de la primul contact cu noul browser se remarcă interfaţa simplă şi aerisită. De asemenea, Chrome se doreşte a fi mai stabil şi mai puţin consumator de resurse comparativ cu softurile concurente: Internet Exploere şi Mozilla Firefox. La rândul lor, paginile de „Ajutor” ale Chrome anunţă o serie de facilităţi menite să facă navigarea pe Internet şi mai simplă.
Lansarea Google Chrome vine după ce concurentul Microsoft a lansat, luna trecută, versiunea beta a browserului Internet Explorer 8. Browserul dezvoltat de Microsoft este lider pe acest segment, deţinând aproximativ trei sferturi din piaţa de profil, principalii săi concurenţi fiind Firefox, produs de Mozilla, şi Safari, al companiei Apple.
Oficialii Google confirmaseră cu o zi înainte informaţiile legate de planurile de a oferi propriul software de browsing Web, printr-o postare pe blogul companiei. De asemenea, dacă pentru început doar utilizatorii de Windows vor beneficia de Chrome, Google intenționează să dezvoltă versiuni pentru utilizatorii de Apple Macintosh şi de software Linux.
Totodată, Google vrea ca browserul Chrome să fie open-source, publicarea codurilor utilizate pentru dezvoltarea sa permiţând crearea de comunităţi care să aducă îmbunătăţiri softului.
"Am realizat că internetul a evoluat de la pagini simple, formate din text, la aplicaţiile complexe, interactive şi că trebuie să reproiectăm în totalitate browser-ul", afirma vicepreşedintele Google pentru managementul produselor, Sindar Pichai, şi directorul pentru tehnologie, Linus Upson, într-o declaraţie publicată de Reuters.
Chrome foloseşte motorul de randare a paginilor web Webkit şi un nou motor pentru încărcarea codului JavaScript, mai rapid şi mai stabil, potrivit creatorilor săi.
English version Versiunea Romana sau

Niciun comentariu: