Schimba Limba

English versionVersion Francaise Versiunea Romana

01 octombrie 2008

Salile de cinema si studiourile de productie propun proiectia digitala

LOS ANGELES (reporter Hollywood) – Un consortiu al unor sus-plasate lanturi de sali de cinema mondiale vor anunta in mai putin de doua saptamini un acord de finantare de peste 1 miliard de dolari cu 4 studiouri majore pentru a le echipa cu peste 15.000 de ecrane cu sisteme de proiectie digitala pentru urmatorii trei ani.

Universal, Paramount, Disney si Fox – cu acoperirea financiara a JPMorgan Securities – sint asteptate sa anunte fondarea sistemelor care vor functiona cu partenerii cu sistemele implimentate in New York. Cinematografele „Regal”, „AMC Entertainment” si „Cinemark” formasera cu peste un an in urma Digital Cinema Implementation Partners (DCIP), dar le-au trebuit pina recent sa obtina semnaturile majoritatii studiourilor.

In urma acordului, studiourile vor plati majoritatea celor 100.000 de dolari care vor acoperi costul echipamentelor si a instalatiilor pentru proiectiile digitale. Acest lucru va facilita nu numai proiectia digitala in salile de cinema convertite deja, dar vor permite si eventualele proiectii tri-dimensionale (3D) si asta doar daca proprietarii salilor de cinema vor suporta din propriul buzunar cheltuielile echipamentelor suplimentare.
Warner Bros si Sony nu sint asteptati sa faca parte din DCIP la data la care va fi anuntata vestea, dar probabil vor adera la consortiu in scurt timp, daca este sa se tina cont de declaratiile unui apropiat, familiarizat cu discutiile studiourilor respective.

Tred Reid seful si organizatorul DCIP nu a formulat nici un fel de comentariu, dar sint asteptate anumite revelatii ale celor patru mari studiouri anuntate mai devreme si care ar localiza evenimentul in jurul date de 13 Octombrie la Conventia SHOWEAST a proprietarilor de Sali de cinema, in Orlando, Florida.

Acordul DCIP este asteptat sa determine instalarea a peste 3.000 de sisteme in primul an de implimentare si se spera raspindirea lor rapida printre proprietarii mari si mijlocii.
By Carl DiOrio
Reuters/Hollywood Reporter
(Traducere si adaptare Dan Popescu)

Niciun comentariu: