Schimba Limba

English versionVersion Francaise Versiunea Romana

24 septembrie 2008

24 Septembrie 2008 Wireless

T-Mobile si Google au lansat ieri telefonul G1, primul telefon mobil care functioneaza cu platforma software open source Google Android.


Adresat utilizatorilor mobili de internet, smartphone-ul T-Mobile G1, produs de HTC dupa un design Google/T-Mobile, va fi disponibil pentru inceput in Europa in Marea Britanie in luna noiembrie, pentru un abonament lunar de 4 lire sterline, care include acces nelimitat la internet.
Una dintre primele aplicatii ce poate fi descarcata de utilizatori de pe piata Google este tool-ul de comparare a preturilor. Acesta utilizeaza camera de 3-magapixeli pentru a inregistra codul de bare al unui produs si utilizeaza acea imagine ca si termen de cautare pentru a gasi pe net acelasi produs.

O alta aplicatie este un calculator in timp-real ce utilizeaza GPS-ul incorporat, un accelerometru si o busola pentru a urmari locatia si detalii despre modul de transport.

Google a cheltuit 5 milioane lire sterline pentru a incuraja dezvoltatorii software pentru a scrie aplicatii pentru Android.
Aplicatii precum Google Talk, Email, Maps si Calendar sunt incarcate pe telefon. Google Apps precum procesare word si spreadsheet sunt disponibile prin intermediul unui link intenet. O tastatura QWERTY slide-out face toate aceste aplicatii mai usor de utilizat decat modul traditional de introducere a textului.
Google si T-Mobile nu si-au stabilit la momentul lansarii ca tinta speciala utilizatorii business. Acest lucru se va intampla pe masura ce cererea din partea clientilor va indruma dezvoltatorii de aplicatii in acea directie.G1 este singurul telefon Android sub brandul Google. Anul viitor vor aparea si alte telefoane mobile Android.

Operatorii de retea de obicei ofera un pret de vanzare a telefoanelor la un pret mai mic, recuperandu-si costul pe durata contractului.
Actuala propunere a comisarului european pentru comunicatii Vivane Reding, ar reduce pretul convorbirilor mobile, generand o gaura in fluxul de numerar planuit de T-Mobile.

Sursa: www.computerweekly.com

Niciun comentariu: